Ресторанта

Традиции по законите на гурмето

Какъв по-приятен начин да опознаете културата и традициите на един регион от този да вкусите храната му? Добре дошли на пътешествие из вселената на родопската традииционна кухня! Бъдете готови за истински кулинарен слалом из богатата на подправки страна на вкуса.

Кухнята тук е истинско предизвикателство към кулинарните ви фантазии – без потискащи претенции, пресни сезонни продукти, често, но и внимателно обновяване на менюто, изключителен избор на вина, стил в дизайна, обстановката и обслужването.

Двигателя

Ентусиазъм и идеи, които удивляват

Най-голямата подкрепа получих от баща ми. Той беше силен човек. Работехме денонощно. Той ме научи на всичко.“, разказва Нези и спира за миг, за да преглътне сълзите си.

Благодарна съм на съдбата, че в най-трудните и тежки моменти до мен винаги са били семейството и приятелите ми, които вярваха в мен и ме подкрепяха!

“Вкусната храна и доброто вино правят хората по-щастливи и света – по-приятно място.”

Фамилията

Уважаваните майстори на ястията

Наред с изявени кулинарни специалисти сред най-добрите готвачи на Велинград се вписва и една „вкусна“ фамилия.

Те са Том и Нези Пачалови и техните потомци, превърнали семейния си ресторант в един от най-добрите в България.

Всички те са централни фигури на готварската революция, която през последните 30 години разтресе Велинград – СПА столицата на Балканите.

IMG_47271
Екипа

Най-добрите, учили от най-добрите

Работейки в Том и Нези Класик имаш късмет, защото хората в ресторанта са твоето задружно семейство. С тях ще преживееш важни моменти от живота си.

Да се върнеш след време, да видиш тези хора, да опиташ специалитета, който никога не ти оставаше време да опиташ или пък никога нямаше време да ти го приготвят като за клиент – това ще бъдат едни от най-паметните моменти в живота ти.

Оценката

Иновативен и отличаващ се

Грамота от Балкански Алианс на Хотелските Асоциации за развитие на ресторантьорския бизнес във Велинград и Западните Родопи – 2019 г.

Специална награда за извънреден принос в кулинарията – Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи – 2019 г.

Европейска награда за качество за 2018 г.

Най-динамично развиващ се ресторант за 2009 г. на списание Туризъм и отдих.

Най-добър ресторант на Българска Хотелска и Ресторантьорска Асоциация за 2009 г.

Запазете маса в Том и Нези Класик